Apsilankymas Mingėje dėl žuvies

Kai sustoja išnuomotas laivas Mingėje, žinokite, atvyko keliautojai ir pramogautojai, pasiilgę tikro žuvies skonio. Mingėgarsėja savo žvejais ir sugautais laimikiais, tad laivas Mingėje, atplaukęs iš Klaipėdos uosto, dažnai čia atgabena įvairias šventes švenčiančius žmones.

Išvyka su laivu

Kelionės laivuŠį kartą Mingės uoste sustojo laivelis, kuriame buvo nedidelė vieni biuro iš Vilniaus kompanija. Kaip teigė šie žmonės, jie netgi nešventė jokio gimtadienio. Toks kolektyvas visada, nuolat kažką švenčia ir veikia, prisigalvoja žmonėms švenčių. Tada gyvenimas atrodo gražesnis, prasmingesnis, visi kažką veikia, kažką pamato, tad ir šventė bei išvyka su laivu yra būdas praplėsti savo pasaulėžiūrą. Plaukimas laivu ne visiems buvo įprastas dalykas, daugumai tai buvo nauja patirtis.

Ragavo įvairias gėrybes

Atvykę į Mingę, žmonės buvo jau iš anksto užsisakę vaišių stalą. Ten buvo įvairios jūros gėrybės, meniu sudarytas pagal pasirinkimą. Rūkytos žuvies – tarsi tuose rūkytos žuvies kioskuose, kur galima gauti norimą žuvį, ją skanaut ir džiaugtis išleidus pinigus kažkam naudingam. Taip pat čia buvo ir kitų jūros gėrybių – kalmarų suktinukų, vėžiagyvių, krevečių ir garsiųjų austrių, taip mėgstamų per klasikinius pokylius. Visi paragavo, užkando, o kiti net ir pasisotino. Pasivaikščioję po žvejybinį miestelį suprato, kad tikrai daug kas žvejoja ir tai yra pagrindinis verslas bei veikla šios vietos gyventojams. Kas nežvejoja, tas ruošia žuvį, ją apdirba arba patiekia. Buvo keista, kad taip viskas vyksta, nes nors ir esame jūrinė valstybė, turinti šiokį tokį krantą, tačiau to paties vandens ir žvejybos nemato visa likusi Lietuva. O ir žuvies suvartojame labai mažai.

Žuvis – būtina mums

Pagal medikų ir dietologų rekomendacijas, turėtume žuvį valgyti bent du kartus per savaitę, tačiau dažniausiai dėl įvairių priežasčių to nedarome. Žuvį valgome labai retai, tik per šventes ar tada, kai kažkas mus nusiveda į restoraną. Japonai žuvies valgo labai daug, ir tai atsispindi jų sveikatoje. Tik žuvyje yra Omega 3 rūgšties, reikalingos mūsų širdžiai, kraujotakai ir smegenims. Jos negali organizmas pasigaminti pats, o ji įsisavinama iš riebios žuvies. Nors dažnai reklama teigia, kad žuvų taukai padeda gauti šios medžiagos, tačiau iš tiesų ta medžiaga normaliai paimama tik tiesiai iš maisto, o tada, kai ji yra imama iš sintetinio skysčio, nebebūna viskas taip gerai. Taigi, jeigu turite galimybę, stenkitės dažniau valgyti žuvį.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>